Založ si blog

O lenivých všiach alebo “to nám už fakt drbe v tejto krajine”?

Štvrtá vláda Roberta Fica splnila to, čo sľubovala. Benzín je lacnejší, rovnako tak ceny potravín. Navyše politikou na všetky štyri svetové strany sme docielili celosvetový mier, takže ja v pokoji môžem písať tento blog s hlbokým presvedčením, že z tohto Absurdistanu nikdy neodídem. 

Pekné, však? Ale hádajte čo. Benzín je ešte drahší ako v dobe, keď capo di capi tutti padre Robo spolu s mini-kaliňákom natáčali videjká na pumpe. A potraviny sú najdrahšie spomedzi krajín V4. Je to šokujúce, ale účelové videjko, kde Don Fico karhá financmajstra Lacka za ceny rožkov prekvapivo nepomohlo ceny potravín znížiť. Žiaľ, trhová ekonomika (zoznámte sa Herr Fico) tak nefunguje. 

A zatiaľ čo sa bijú slovenské šťuky s vlastnosťami akváriovej rybičky do pŕs, že nebudeme podporovať vojnu na Ukrajine, tak veselo komerčne vyvážame zbrane hádajte kam. 

A tieto krásne ukážky nekompetentnosti sú sprevádzané fotečkami ministerky zdravotníctva, ktorá má za sebou v úrade viac selfíčiek, ako rokovaní, alebo Erikom Tomášom (taký týpek, profesionálny zbytočný kecálek a notorický ničnerobič), ktorý prinesie ale absolútne zbytočný zákon o zamestnávaní absolventov. Alebo Tomášom Druckerom, ktorý má takú zaujímavú vadu, že vždy, keď vstúpi do vlády Robertovej, tak zázračne oslepne a ohluchne. A čo naozaj robí taký Kali, okolo ktorého je totálne ticho, to radšej ani nechcem vedieť. 

A potom tu máme mentálnych atlétov zo Slovenského Národného Smetiska (SNS). Ožratý (akože)kapitán, (akože)právnik a (akože)nie úplný polo-dement s IQ 40 a vadou reči zametajúci Dúbravku, Frau Šimkovičová a lá Dolores Umbridgeová (to bola tá sviňa učiteľka z Harryho Pottera), ktorá je chúďatko tak veľmi mimo, až mi jej je ľúto (vlastne nie je, je mi z nej na vracanie), alebo minister anti-životného prostredia Taraba, ktorý si svojim konštantným hejtom na ženy inteligentnejšie ako on neviem, čo kompenzuje (aj keď asi tuším a predpokladám, že veľký úspech u žien s tým nemal). 

Ale nebojte. Bude dobre. Radačovský vypustil v Európskom parlamente holubicu mieru a jediná škoda je, že sa mu nevys*ala na hlavu. No vyzerá to tak, že aj tá holubica nechce vykonávať veľkú potrebu na špinavom verejnom hajzlov…ehm pardón hajzli. 

No a takíto odborníci nám tu vládnu. A potom sa ešte premiér nechá počuť, že úradnícka vláda pod vedením Ľudovíta Ódora nerobila nič. Ba čo viac, poznamenal, že tam ležali ako lenivé vši. 

Chápem, že don Roberto je zmätený a napriek tomu, že je socialista ako sa patrí, tak mu stále uchádza jeden zo základných prvkov socializmu – práca. Niektoré veci totiž vyžadujú náročné, komplexné riešenia. Niektoré výsledky vyžadujú viac, ako len pekné reči – vyžadujú prácu. 

Ako teda súčasná koalícia pracuje? Čo zatiaľ urobili? Nič. Teda pardón, zvýšili odvodové zaťaženie pre živnostníkov, zvýšili svoje platy (cez paušálne náhrady) a svoje sociálne balíčky majú v pláne financovať tak, že siahnu Slovákom a Slovenkám na peniaze v II. pilieri. A čo je ich najväčšia vládna priorita? No predsa novela trestného zákona. Inými slovami, ako zmeniť trestný zákon tak, aby naši známi, ktorí sú obvinení, obžalovaní alebo trestne stíhaní, vyviazli s čo najnižším (ideálne žiadnym) trestom. Toto je priorita vládnucého politika? Toto je najväčší problém Slovenska? Nie nemocnice? Nie školstvo? Nie dôchodková reforma? Nie inovácie a digitalizácia? Nie rozvoj regiónov? Dobre. 

Ale oni by aj pracovali. Len keď konečne chceli začať, tak im Európska únia stopla peniaze. A viete prečo? Lebo ich opozícia ohovárala. 

Ale nie, to je len také divadlo pre voličov. Stačí si prečítať list z Bruselu a dôvodom je práve novela trestného zákona. A teraz ruku na srdce – bez ohľadu na to, či ste fanúšik EÚ alebo nie – predstavte si, že ona nám dáva peniaze na to, aby sme stavali cesty, nemocnice, športoviská, inovovali školy, obce, štátnu správu. My tie peniaze nie len, že nevyužívame na 100%, ešte sa nezanedbateľná časť z nich aj rozkradne (cheers grófka Rošková). A ešte k tomu, ideme aj znižovať trestné sadzby za korupciu a zrušili sme špeciálnu prokuratúru. A čo je už úplna bomba – ešte sa aj tvárime urazení, keď nás EÚ upozorní, že peniaze vyhadzovať do luftu nemieni. Aha. 

Namiesto toho, aby teda príčetná vláda umožnila ľuďom podnikať a inovovať za európske peniaze, tak ich ohrozuje. 

Lenže skutočné hodnoty na Slovensku netvoria lenivé vši. Sú to zahraničné firmy (áno, po väčšine západné), domáce firmy a živnostníci. Lenže tu sa na hodnoty nehrá. Tu sa hrá len na kvetnaté reči. 

Je to priam až neuveriteľné, že celoživotný politik, ktorý sa 4x prehejtoval do premiérskeho kresla sa ide obúvať do bývalého vice-guvernéra Národnej banky, že je lenivá voš. Takže áno, pán Fico, aj ja mám pocit, že nám (vám) tu už všetkým úplne “drbe”. 

Na záver len jeden nápad na reality show. Zbavme na 3 mesiace koaličných poslancov ich funkcií a vypusťme ich na trh práce. Po 3 mesiacoch urobme štatistiku, koľkí z nich sa zamestnali. Ja by som chcel veľmi vidieť, v akých firmách a na akých pozíciach by skončili Erik Kaliňák, Rudolf Huliak, Andrej Danko, Šutaj Eštok, Prezident Pelle (o ktorom bude ďalší blog), či Martina Šimkovičová. 

No a na úplný záver, samozrejme, memečko. 

Dajte už tomu Ficovi pokoj a nechajte ho robiť!

14.04.2024

Róbert Fico. Najúspešnejší politik na Slovensku. Legenda slovenskej politickej scény. Štvornásobný premiér. A špinavé protislovenské prostitútky ho stále nenechajú pracovať! Robert Fico vládol Slovensku 12 rokov (rátam aj tie, čo “vládol” pán budúci prezident Pellegrini). Teraz trinásty rok. Za jeho vlád sa podarilo postaviť diaľnicu do Košíc, zrenovovať [...]

Zuzana Dolinková

Poslanci začali mimoriadnu schôdzu, opozícia chce odvolať Dolinkovú

09.05.2024 18:09, aktualizované: 19:05

Ministerka podľa opozície nerieši problémy zdravotníctva.

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.

sumwald

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4341x
Priemerná čítanosť článkov: 2171x

Autor blogu

Kategórie

Archív